Tystpc.nu Produkter              Support & Forum

 Supportsidan // FireDTV FAQ SÖK EFTER SVAR HÄR >>
Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det. Problem i din dator? LÄSVÄRDA LÖSNINGAR!  
Magnus Thomé
Driver Tystpc.nu

Inlägg:  Skrivet: 2007-04-18 12:20:48    Problem i din dator? LÄSVÄRDA LÖSNINGAR! Citera
Allmänna problem i operativsystemet kan ge hackande bild. De uppenbara men faktiskt inte så vanliga är för långsam hårdvara som inte hinner med att skyffla runt ljud o bild i den takt som det behövs. Eller andra program i datorn som snott för mycket av krutet i den så det blivit för lite prestanda kvar för hackfri bild. Kraftigt fragmenterad hårddisk är definitivt inte heller en fördel.

Det absolut vanligaste problemet är att man installerat för många codecs (tex "codecpacks") vilket gjort windows system för codecar, direct show, att må lite halvtaskigt med hackande bild som resultat. Avinstallation av onödiga codecar brukar tyvärr oftast ställa till det ytterligare. Codecar kan även följa med installationen av videoredigeringsprogram, dvd-brännarprogram och naturligtvis program som Mediaportal och liknande.

Det vanligaste problemet därefter är jordslinga eller potentialskillnader i jorden på antennkabeln eller strömmatningen till antennkabeln. Båda dessa antenninstallationsproblem löser man helt med ett billigt avjordningsfilter, även kallat mantelströmfilter, som man sätter på antennsladden mellan den och tunern. Mantelströmfilter finns tex hos Kjell o Co, Clas Ohlsson och de flesta tv-handlare.

Men sen finns det mer ovanliga lösningar. De jag skriver här nedan är faktiskt riktiga exempel som löst problemen för några användareSenast ändrad av Magnus Thomé, 2007-04-18 12:26:23, ändrad totalt 3 gånger
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Magnus Thomé
Driver Tystpc.nu

Inlägg:  Skrivet: 2007-04-18 12:21:14    Re: Problem i din dator? LÄSVÄRDA LÖSNINGAR! Citera
1.
Hackande bild ibland. Tog ur nätverkskabeln så blev det perfekt. Var troligtvis fel i nätverkets router som gjorde att datorn fick lite jobbigt då och då. Två vanligare varianter av nätverksproblem kan man lösa genom att:
- Stänga av tjänsten Wireless Zero Config
- Avaktivera automatisk sökning av nätverksdiskar (i filhanterarens inställningar!)


2.
Tappade kontakt med FireDTV eller hängningar vid kanalbyten o annat instabilt. Kopplade in en 12 volts nätdel till FireDTV istället för att ta den (uppenbarligen) otillräckliga matninspänningen från datorn via firewiresladden. Stabilt sen dess.


3.
Konstig bildkvalite när MCE körs i fullskärmsläge men bra när MCE körs som fönster. Beror på att MCE i dessa fall byter bildfrekvens eller upplösning när den körs i fullskärmsläge. Fixas normalt enkelt i MCE's installationswizard för tvn men ibland krävs ett registerhack.


4.
Hackande bild efter ett tag. Installerade drivrutinerna för dual core AMD. Problemet borta.


5.
Hängde sig efter kanalbyten ganska ofta. Tog bort en splitter tidigt på antennkabeln som gick till en annan TV. Inga fler hängningar!


6.
Intern FloppyDTV. Försvann regelbundet ur enhetshanteraren och kom tillbaka bara om man stängde av datorn en stund. Bytte ut datorns nätaggregat och då försvann problemet helt.


7.
Hackande bild ibland. Bytte CAM. Inga problem sen dess.


8.
Instabil dator, hängningar och totalkrascher inne i MCE. Bytte CAM. Inga problem sen dess.


9.
Allt funkade perfekt i flera månader. Men så började det med hackande bild, men bara på vissa kanaler. CAM satt i men lite snett. Satte i ordentligt. Inga hack mer.


10.
Inga betalkanaler i MCE, bara de fria okrypterade. Ominstallation/repair av NET framework 2.0 (i kontrollpanelen / lägg till/ta bort program). Alla betalkanaler fungerade sen.


11.
Hängde sig ofta, tvungen att stänga av datorn någon minut för att få FloppyDTV att funka igen. Installerade senaste drivrutinerna för ljudchippet AC'97 och AGP miniport drivrutiner från AMD och har inte haft en hängning sen dess.


12.
Hackande bild på alla kanaler trots snabb shysst hårdvara. Inaktiverade ett PCI-kort i enhetshanteraren (WLAN Belkin Pre-N wifi kort) och allt hackande var borta. (se även punkt 1...)


13.
Hackande bild. Avinstallerade sitt stora programpaket för antivirus/säkerhet/spamskydd osv. Allt hackande försvann. Installerade ett annat antivirusprogram istället.


14.
Hackande bild. Stängde av hyper threading. Inga problem sen dess.


15.
Hackande bild, stängde av DXVA (hårdvaruaccelering på grafikkortet av mpeg dekodning) i codecen. Inget mer hackande.


16.
Hackande bild. Satte på ett nätfilter på datorns 230volts sladd (typ överspänningsskydd och filter). Kan ha varit högfrekventa störningar som läckte ut från datorn? Väldigt skumt. Finns några stycken som detta varit lösningen för!


17.
Hackande bild. Bytte från SATA till USB hårddisk för lagringen av timeshift buffern. Helt otroligt eftersom det borde vara tvärtom. Men det finns fler som haft detta problem och löst det med IDE eller USB disk för bufferfilerna (som normalt ligger under mappen recorded tv).


18.
Hackande bild plötsligt efter någon månad med perfekt bild. PowerDVD i trial mode. Matade in aktiveringskod för PowerDVD så att den funkade igen som mpeg2 codec för MCE. Allt okej sen.


19.
Instabilt med systemkrascher, BSOD, plötsliga ombootningar, tappade kontakt med tunern eller CAM. Alltid efter kanalbyte. Bytte ut Conax CAMen. Fungerade sen 100% stabilt.


20.
Tappade bort tunern regelbundet. Bytte ut firewiresladden. Stabilt sen dess. (firewirekablar är precis som tex SATA-kablar ganska känsliga för klämning och skarpa krökar på sladden)


21.
Hackande bild på extender. Körde via kabel 1Gbit nätverk. Ställde ner nätverkskortet till 100Mbit. Inga mer hack.


22.
Windows 7 och Vista, mottagare slutade svara i media center när man spelade in och liknande. 1. bytte från network service till local service under services på media centers två servicar. 2. Ändrade rättigheterna på recorded tv mappen så att det var lägre rättigheter. Efter detta så fungerade det fint.


Fler allmäna tips o tricks hittar du här:
http://www.tystpc.nu/forum/viewforum.php?f=14

Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.  

 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Arthur Theme